Tips & Tricks
Het is voor iedereen heel eenvoudig om met onze deegbodems thuis de lekkerste pizza's te maken. Hieronder een paar tips.
Tomatensaus
De perfecte pizzasaus kun je natuurlijk helemaal zelf maken of kopen bij je lokale supermarkt. Het makkelijkst is een gekruide pizzasaus van Italiaanse tomaten. Onze eerste keuze is daarbij Mutti Aromatizzata (verkrijgbaar bij Albert Heijn) maar ook andere Italiaanse producenten hebben smaakvolle sauzen. Test bij sauzen uit blik altijd even of de saus nog extra op smaak moet worden gebracht. Wil je een wat uitgesprokener smaak, voeg dan wat Oregano, Basilicum en Zout toe.
Aanbrengen van tomatensaus
De meeste pizzabakkers brengen de saus met de lepel aan. Niets mis mee... Maar onze Pizzabodems zijn extra luchtig en om te voorkomen dat al die mooie luchtbelletjes uit de pizzabodem worden gedrukt bevelen we aan om de saus met een siliconen-kwastje aan te brengen. Laat ongeveer 1 a 2 cm van de rand vrij van saus zodat de korst knapperig afbakt.
Â
Belleggen met MozzarellaÂ
- Let op dat je de Mozzarella goed uit laat lekken zodat je pizza niet te nat wordt. Dit geldt in het bijzonder bij het gebruik van Buffelmozzarella.Â
- Mozzarella is vrij subtiel van smaak. Als je houdt van een iets krachtiger kaassmaak, strooi dan wat Parmezaan of Grana Padano poeder over de Mozzarella.
Overig beleg
Het is heel verleidelijk om je pizza's extra dik te beleggen. Maar onze ervaring is, zoals de Italianen prediken, minder is toch meer... Door de pizza dun te beleggen creëer je een betelere balans tussen de verschillende smaken van het beleg en stel je zeker dat alle ingrediënten goed garen en de bodems lekker krokant worden.
Bestrooi de pizza met kruiden
Strooi voor het bakken wat gedroogde kruiden zoals Oregano en Basilicum over de pizza. Of gebruik een mix van Italiaanse kruiden. Ben je een liefhebber van pittig, strooi dan ook wat chilipeper of zwarte peper over de pizza.
Bakken in een elektrische (hete lucht) ovenÂ
Onze bodems kun je in nagenoeg elke oven afbakken. Hierbij moet je rekening houden met de volgende zaken:
- Verwarm de oven (en de steen indien je die gebruikt) goed voor.
Dit betekent dat de oven langer moet voorverwarmen dan de indicator (vaak een lampje) aangeeft. Deze indicator geeft de luchttemperatuur aan maar niet de temperatuur van de ovenwanden en eventueel pizzasteen. Ga voor het beste resultaat uit van ongeveer 30 minuten voorverwarmen. - Als je geen steen gebruikt, leg de pizza dan op het open rooster in je oven. Zo kan de hetelucht overal contact maken met het deeg. (Als je de bodem afsluit met bakpapier of een gesloten metalen plaat zal het vocht uit het deeg niet goed kunnen verdampen waardoor er een slappe bodem ontstaat.)
- Bak op zo hoog mogelijke temperatuur (minimaal 220 en maximaal 260 graden. Dit verkort de baktijd en verbetert de smaak. Het bakken duurt afhankelijk van de kracht van de oven ca. 5 tot 8 minuten.
- Check of de korst van de pizza rondom bruint. In de meeste gevallen moet de pizza halverwege het bakken gedraaid worden om egaal te bruinen.
Bakken in een Kamado of gas BBQ
- Leg een pizzasteen in de Kamado of gas BBQ en stook deze idealiter op tot een temperatuur van 300 tot max 320 graden.
- Leg de voorgetopte pizza op de steen en sluit de klep
- Bak de pizza af in ca 3Â tot 4 minuten (check regelmatig de onderkant met de pizzaschep)
- Elke nieuwe pizza koelt de steen een beetje af. Bal je meerdere pizza's, laat de steen dan tussen de bakgangen even op temperatuur komen
- Als de bodem gaat plakken of direct zwart wordt is de temperatuur te hoog.
- NB. als je beschikt over een hittereflector, plaats deze dan onder de steen in de Kamado.Â
Bakken in een hout/steen oven
- Stook een traditionele houtoven (dus een oven met stenen vloer en wanden) op gedurende ca 1,5 uur tot een temperatuur van de steen is bereikt van 300 tot maximaal 350 graden. Voor een RVS pizzaoven met stenen vloer die werkt op Gas of Pellets geldt doorgaans een opwarmtijd van ca 20 a 30 minuten.Â
- Bak je pizza af in ca. 2 tot 3,5 minuten.
- Draai de pizza gedurende het bakken om de korst egaal te laten bruinen.
- Laat de steen, tussen de bakgangen door weer even op temperatuur komen.
Â
Als de pizza uit de oven komt
Leg de pizza als deze klaar is op een houten plank. Zo blijft hij heerlijk knapperig. Top de pizza nog even af met bijvoorbeeld verse Baslilicum blaadjes of Ruccola of andere smaakmaker en druppel nog wat Extra Vergine Olijfolie over de pizza.
Â
Â
Â
Bereid zelf de perfecte Pizza
We leveren Pizza bodems en inspiratie en jij doet de rest. Al onze pizzabodems kunnen makkelijk via onze webshop worden besteld. Perfect voor een gezellig familiediner met de kids, een feestje of gewoon omdat je zin hebt in een heerlijke pizza!
-
Pinsa rond 30 cm - 2 Stuks
Normale prijs €6,99 EURNormale prijsEenheidsprijs per -
Roma Gold pizza bodems 33cm - 5 Stuks
Normale prijs €18,99 EURNormale prijsEenheidsprijs per -
Pinsa Romana 30x22cm - 2 Stuks
Normale prijs €7,99 EURNormale prijsEenheidsprijs per