Pizza Spinaci e Gorgonzola
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorië
Pizza
Cuisine
Italiaans
Van:
De Pizza Club
Aantal
1
Bereidingstijd
7 Minuten
Baktijd
7 Minuten
Heerlijke combinatie van groenten en pikante kaas!
Deze Pizza is een must voor iedereen wie van spinazie en een licht pittige smaak houdt
Ingrediënten
-
1 De Pizza Club Pizzabodem
-
70ml gekruide Tomatensaus
-
30g Mozzarella - in blokjes gesneden
-
100g Spinazie - met Knoflook, Zwarte Peper
-
30g Parmezaan DOP - geraspt
-
30g Gorgonzola Picante - in blokjes gesneden
-
1 a 2 teentjes Knoflook
-
0,5g Italiaanse Kruidenmix
-
5 Cherrytomaatjes, gehalveerd
-
20 Pijnboompitten
-
0,5g / 1g Zwarte peper
-
Olijfolie
-
Zout
-
Optioneel : CHili Peper vers gehakt of gedroogd
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca 250 graden
Bak de Spinazie op laag vuur met wat gehakte Knoflook, Zwarte Peper, Zout en de Italiaanse kruidenmix totdat deze is geslonken
Haal de Pizzabodem uit de verpakking
Verdeel de Tomatensaus gelijkmatig over de Pizza. Dit werkt best met een siliconen kwast
Verdeel de Mozzarellablokjes gelijkmatig over de Pizza
Verdeel de Spinazie dun over de Pizza
Verdeel de Gorgonzola Picante blokjes gelijkmatig over de Pizza
Verdeel de Cherry tomaatjes over de Pizza (leg deze met de snijkant naar boven
Strooi de Parmezaan rasp gelijkmatig over de Pizza
Verdeel de Pijnboompitten over de Pizza
Bak de Pizza in circa 7 min af, tot de Pizzabodem is gebruind en de kaas is gesmolten
Haal de Pizza uit de oven
TIP; Strooi nog wat gehakte of gedroogde Chili Peper over de Pizza voor wat extra pit
Meer info
Als je niet zo van Gorgonzola houdt, kan je deze ook makkelijk door een andere kaas vervangen.