Pizza Proscuitto e Funghi
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorië
Pizza
Cuisine
Italiaans
Van:
De Pizza Club
Aantal
1
Bereidingstijd
5 Minuten
Baktijd
7 Minuten
Een klassieker...
Ingrediënten
-
1 De Pizza Club Pizzabodem
-
70ml tomatensaus (op smaak)
-
70g Mozzarella - in blokjes gesneden
-
2 Plakken Proscuitto Cotto - in stukken gescheurd
-
2 Champignons - in zeer dunne plakjes gesneden
-
Zwarte Olijf - ca. 10 ringetjes
-
0,5g Oregano
-
0,5g gedroogde Basilicum
-
3 blaadjes verse Basilicum
-
Olijfolie Extra Vergine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op ca. 250 graden
Haal de Pizzabodem uit de verpakking
Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de Pizza tot ongeveer 1,5 cm van de rand. Dit werkt het best met een siliconen kwast
Verdeel de Mozzarellablokjes gelijkmatig over de Pizza
Strooi de oregano over de Pizza
Verdeel de Champignon stukjes over de Pizza
Verdeel de Prosciutto cotto stukjes over de Pizza
Verdeel de Olijfringen over de Pizza
Strooi de gedroogde Basilicum over de Pizza
Leg de Pizza op het rooster in de oven (niet op de bakplaat)
Bak de Pizza in circa 6 a 7 min af, tot de kaas is gesmolten en het deeg iets bruin is verkleurd
Haal de Pizza uit de oven
Strooi de Basilicum blaadjes over de Pizza
Druppel wat Extra Vergine Olijfolie over de Pizza
Meer info
Gebruik als alternatief voor Prosciutto cotto een andere gekookte ham zoals achterham of yorkham